Quranda spermanın mənbəyi

10 03 2010

Yəqin ki bir çox oğlanlar ən azından məktəb vaxtı “belim boşaldı”, “sinəm (döşüm) ağrıyır” kimi ifadə ilə tanışdırlar. Bir çox oğlanlar elə bilirlər ki sperma beldən və ya döşdən gəlir. Ona görə də bəzən spermaya `bel` deyə müraciət eləyirlər. Maraqlıdır ki Quranda bununla bağlı bir surə var. Tarıq surəsi 5-8:

  1. Qoy insan nədən yaradıldığına bir baxsın!

  2. O, süzülüb tökülən bir mayedən yaradılmışdır.

  3. Bu maye bel və köks sümükləri arasından çıxır.

  4. Şübhəsiz ki, Allah onu dirildib qaytarmağa qadirdir.

Bizim cəmiyyətdə hökm sürən sperma haqqındakı cəhalət deyəsən Qurandan gəlib. Bunu təbii ki dəqiq bilə bilmərik, amma onu dəqiq görürük ki Quranda spermanın mənbəyi kimi bel və köks sümüklərinin arası göstərilir. Spermanın əmələ gəldiyi yer kişinin yumurtalıqları yəni testisləridir. Orda əmələ gəlir və yuxarıdan süzülüb tökülür, fışqırır desək daha doğru olar. Testislər hara, bel, sinə hara…Qurandakı elmi səhvlərdən bir başqa birisi.


Hərəkətlər

Information

35 responses

8 04 2010
Palestine

; Harward Üniversitesine bağlı Massachusetts General Hospital hastanesinde Jonathan Tilly adlı bilim adamı başkanlığında bir grup araştırmacı tarafından yapılan çalışmada daha önce bilimin kabul ettiği bilgilerin (ki en az elli yıldan beri modern bilim dişiye ait üreme hücresi olan yumurtanın yumurtalıkta üretildiği şeklinde bilinen ) aksine memelilerde “yumurta üretiminin” “kemik iliğinde” gerçekleştiği bulgusuna ulaşılmış ve kemik iliğinde meydana gelen dişi üreme hücresinin kan yolu ile yumurtalığa yerleştiği yönünde bilimsel makale yayınlanmıştır.

Bu bulgular sonucunda; memelilerde bilinen “üreme siteminin” temelinin tamamen değiştiği, dişiye ait üreme hücresinin (oocyte) (sperm için şimdilik henüz bir araştırma yapılmamış ise de sperm üretiminin de oocyte (dişi üreme hücresi) gibi muhtemelen kemik iliğinde ( ki sulb ve tereaib arasında bulunur) benzerlik göstereceği, dolayısıyla 50 yıldan beri ilk defa elde edilen bilimsel bulgular her kadar erkek üreme hücresinin üretildiği yer üzerine bir araştırma yapılmamış ise de dişi üreme hücresinin üretildiği yer bakımından Kuran-ı Kerim’in 86. suresinin 7. ayetlerinde insanın “sulb (bel kemiği) ve teraib (kaburga kemikleri) arasından çıkan atılgan bir sudan” şeklinde belirtilen hüküm ile son bilimsel bulgularda “dişi üreme hücresinin kemik iliğinde üretilerek kan yolu ile yumurtalığa yerleştiği” şeklindeki tespitlerin benzerlik gösterdiği görülmektedir.

Burada esas çalışma dişi üreme hücreleri üzerine yapıldı. Kemik iliğinden de sperm üretildiğine ilişkin bilgiler mevcut ancak kemik iliğinde üretilen üreme hücrelerinin testise yerleştiği konusunda henüz yapılmış bir bilimsel çalışma mevcut değil, ancak ortada bir gerçek var ki o da Temmuz 2005 den itibaren modern bilim tarafından üreme sistemine ait temel tıbbi kavramların içerisine insan üreme hücresinin sulb ve teraibden çıktığı (kemik iliğinde üretildiği) dolayısıyla bilimin 50 yıldan beri ilk defa Kuran’ın belirttiği rotaya doğru yol almakta olduğudur. B.AKSOY

8 04 2010
Ateist adam

Tilly sicanlar ustunde arasdirma eleyib, o bele bir fikir ireli surub ki sumuyun icindeki ilik bu prosese komek eleye biler. Ilikden natamam oocyte emele gelir. Birinci arasdirin sonra hardansa copy paste eleyin;
“The researchers signalled they had found stem cells able to move from bone marrow to mouse ovaries and form new eggs there. This finding gave hopes for future new treatment, like bone marrow transplantation, that could enable older women regain their fertility. But subsequent researches did not confirm Tilly’s surprising finding.
“Consistent with our past work, cells derived from the donor bone marrow are getting into the ovaries and developing into immature oocytes.
A new complex research representing a collaboration between the University of South Florida and Sun Yat-Sen University in Guangzhou, China, ranked as highly unlikely that older women could form new eggs. The researchers have found no evidence to confirm Tilly’s hypothesis.
The team looked for markers of stem cells or of meiotic cell division in ovarian cells taken from 12 women, aged 28 to 53.

“Despite using the most sensitive methods available, we found no evidence of any egg stem cells in human ovaries, demonstrating that Dr. Tilly’s findings in mice do not apply to women,” said Dr. David Keefe, professor and chair of Obstetrics and Gynecology at USF.

“Dr. Tilly likely was seeing non-egg cells which resemble eggs. Another reason his findings do not apply to women could be because mice eggs are more resilient than women’s eggs. The bottom line is that women should not expect stem cell therapy to treat egg infertility or menopause in the foreseeable future.”

“This is a very important finding by a distinguished group of researchers and clinician-scientists at USF Health which affirms the traditional dogma of a finite period of fertility in women,” said Dr. Abdul S. Rao, senior associate vice president for USF Health and vice dean for research and graduate affairs at the College of Medicine. ”

Spermle, sinedeki iki sumuyun arasiynan elaqesi yoxdur hec. Sohbet yumurtaliga yerlesen bezi huceyrelerden gedir, o da sicanlarda sinanib, insanlarda hele de hipoteza olaraq qalir. Ilik de sumuyun icinde olur, 2 sumuyun arasinda yox. Neyse eshi, her hansi bir elmi arasdirmani agliniza gelen kimi deyishdirib Qurana uygunlasdirmaga calismayin, gulmeli gorsenir. Hec alinmir da…

1 07 2013
Eli Xaneli

😀 halaldi sene

4 04 2014
Mujgan

Eksine ..senin yazdiglarin adamda guluw dogurure. Saxta ozvize serf eden alimlerin fikrini copy paste eden ele sizsiz. Sperm ele belde onurga iliyinden emele gelir . Siz ateistleri yox bawqa alimleri de oxusaz gorersiz ne nedi. Sizinki bilisiz neye bdnzedi ozu deyib ozu gulenlere)

28 12 2015
emil

onda dur cehennem ol

5 02 2014
Gulnar

Allah razi olsun,

3 05 2010
Subay Tələbə

Bir neche ay evvel olardi, 23 yashindaki muselman bir dostuma sual verdim ki, spermanin harada emele gelmesini bilirsen, cavabi standard cavab idi, elbette belde. Brat bes dashidigin iki yumurta ne ishe yarayir onda? Seksle meshgul olduqdan sonra “bel boshalmasi” olaraq hallandirilan halin sebebi, seksle meshgul olarken durdugunuz pozisiya ile elaqedardir. Belin hemin bolgedeki ezeleleri daha chox ishlediyinden ezelelerde agri hiss olunur. Elbette eger yalniz ayda bir defe seksle meshgul olursunuzsa. Bu arada geri qayitmagina sevindim ateist adam 🙂

10 05 2010
Ateist adam

Çox sağ ol, çalışacağam vaxtı vaxtında yazım. Həqiqətən də sənin dostundan da göründüyü kimi bir çox cahil müsəlman yumurtaların nəyə yaradığını bilmir.

28 03 2015
Tural

Allah senin ve seninkimileri hidayet etsun amin

11 05 2010
darkside

He he чувак o cahil muselmanlara yumurtalari umumiyyetle lazim deyil.Onlar sen deyen seksle mesgul da olmurlar sadece olarag coxalirlar.Есть разница между занятием любовью и размножением.

30 11 2010
shahin

Mənim bütün dindarlara məsləhətim budur ki onlar coxlu məntiqə aid yazılar oxusunlar,məntiqi suallar həll etsinlər,sonra quranı mətiqlə araşdırsınlar əgər bacarsalar həqiqəti taparlar.öz yazdığım bir mətiqi şeri siz dindarların diqətinə təqdim edim,icazənizlə.

AY ALLAH

Ədalət yox fəzilət yox dünyada
Adil allahlığın hanı ay allah
Bir şeytana gücün çatmırsa sənin
Bəs gücün qüdrətin hanı ay allah

Yüz iyrimi dörd min peyğəmbər yaratdın
Hərəsinə bir söz deyib aldatdın
Dinlər arasında qırğın qopartdın
Düz yolun budurmu sənin ay allah

Güclülər gücsüzü məhv edir hər an
İstər heyvan olsun istərsə insan
Haqsızlıq baş alıb gedir durmadan
Bəs hanı ‘haqq allah’ hanı ay allah

O qır qazanını gətir yerə sən
Zalımları yandır döndər külə sən
Yoldan azanları gətir yola sən
Bəs sən nəyin allahısan ay allah

Əgər varsan görk elə bu dunyada
Görk etməsən demək yox o dünya da
Əskik olmur bu dünyada qan qada
Nə sən varsan nə o dünya ay allah

Sən insan yox, insan səni yaratdı
Sən yox idin səni insan quyraltdı
Özünə istinad ümid yaratdı
Gödək ömrü o dünyayla uzatdı
Sən ancaq təsəlli oldun ay allah

16 03 2011
inter milan fc

bilirem allaha inanmayan insanlar var. ama bu insanlar neye esaslanib eminlikle allahin olmadigini diyirler? allahi gormedikleri ucun yoxsa basqa sebebler var?

14 12 2011
dindar

Sizlər necədə cahilsiniz, necədə savadsizsiniz. Allah sizə rəhm eləsin. Sizin gözləriniz sadəcə zülallardan ibarət Allahin izin verdiyini görməyə qadir olan bir ət parçasıdr. Gercəyi görməyə isə ürək lazimdir. Sizlərdən kimsə mənə Allahin olmadığını sübut eləsin mən ona Allahin olduğunu sübut edərəm

15 12 2011
vusal

insanin yaranisi allahin yox olduguna subutdur

3 12 2012
nicat

Allaha yox dimeyin onun varligina delildir.

5 02 2014
Gulnar

Belke eksine “Insanin yaradilisi Allahin varliqina subutdur”, hec qar yaqanda diqqet etmisinizmi ki, qar denecikleri hansi formadadi? bu nece tesaduf ola biler, Allaha inanananlara savadsiz, cahil deyirsiniz, bir donun ozunuze baxin. Maraqlidi ki, “ateistik” deyirsiniz ancaq ALLAHIN kitabindan ayetler yazirsiniz, onda sehvler axtarirsiniz, demek ozunuzde bilmeden onun varliqini subut edirsiniz :))))

15 04 2012
Niyazi

Gelin mentiqli deyirsizse mentiqli dusunek. Size bir sualim var niye en gozel masin gorende ve yaxud en gozel resm eseri gorende niye o saniye masini kimin duzeltmesini ve ya resmi kimin cekdiyini sorusursunuz? Amma bu boyuklukde kainati duzub qosani bu qeder deqiqlikle hesablayani sorusmursuz?
ne geldi demek olar. amma bir ozunuzu dusunun. mukemmel vucudunuzu, ureyinizi, beden temperaturunuzu, siz deyen yumurtaliqlarin temperaturunun niye beden temperaturundan asagi oldugunu dusunun. qan damarlarinizin uzunluguunu, tezyiqinizi, medenizi, qaraciyerinizi, ag ciyerinizi dusunun.

23 06 2012
Nicat (@NicatHasanzade9)

Quran maraqli kitabdi amma gop olmasaydi lap ela olardi 😉
Quran 1000 il evvele gore SUPER kitab idi amma indi o lazimsiz bir kitab saymaq olar…

17 03 2019
Ruslan

Qardas Quranda her sey aciqlamasiyla yazilib eger diqqetli sekilde arasdirma aparsaz gorersiz Insanda bir nece sual yaranir ki onun cavabi subhesiz ki Quranda var Bunun ucun tefekkur inkisaf etmelidir ozun uzerinde islemelisen ki basa dusesen Hele Quran Allah terefinden gonderilmis sanki bir konsperkt formasidir ki bununla da Allah bendelerine catdirir ki siz menim yaratdiqlarimi basa dusmeyiniz ucun omrunuz bele yetmez

7 05 2014
Kamil

Erkekte meninin atılması, testis ve uzuvların ani kasılmasıyla
olur. İçinde spermleri taşıyan bu suyun atım olayı, tamamen
refleks mekanizmasına bağlanmıştır. Beyindeki merkezin bu sırada
bir müdahalesi yoktur. İzdivaçta, pudental sinirler yoluyla
-iletilen uyarılar- sırt kemiklerinden thoracal-1 (birinci göğüs
omuru) ile, lumbar 2 (ikinci bel omuru) kemikleri bölgesinde
bulunan, 14 sırt omuru arasındaki sempatik çekirdekler uyarılır.
Buna cevap, göğüs kaburga kemikleri ile omur kemiklerinin birleşim
yerinin altında bulunan deliklerden verilir. Cevabî uyarılar
truncus sympathicus ve plexus pelvicustan gangionlara uğrayıp,
cinsiyet organlarına gelir; fırlatmayı önleyen düz kasları gevşetir,
fırlatmayı sağlayacak olan ductus deferens ve vesicula seminalis
kaslarının kasılmasını sağlayarak meniyi fırlatır. Şimdi bu anatomik
tespitle, Kur’ân-ı Kerim’de anlatılanlara bakalım: “Öyleyse
insan neden yaratıldığını bir düşünsün. O, bel ile göğüs nahiyesinden
çıkan, atılan bir sudan yaratıldı.” (Tarık, 86/5-7 Prof.
Suat Yıldırım, Kur’ân-ı Hakîm ve Açıklamalı Meali)

9 07 2014
Mansur

Ateist Adam, Allah senden razi olsun😆

9 07 2014
Mansur

(ateist Adam Allah razi olsun,Bu cumleni dostum telefonumdan yazib,sorry) her kesi salamlayiram,Cox isterdim ki tehqirsiz mubahisenizi edesiniz.men eminlikle hec bir fikir bildirmek istemirem,cunku her seye emin deyilem,amma eminem ki burda fikir soyleyenlerin de hec biri inandiqlarindan ve ya inanmadiqlarindan emin deyiller.men umumiyyetle heqiqeti axtariram ve ona gorede hem dindarlara hemde ateistlere bir nece sualim var,Bu suallari harda yaza bilerem? Zehmet deyilse…

1 09 2014
Ateist adam

Sohbeti yaxsi firladirsan, orda deyir ki ordaki sinirden gelir uyari. Ele baxsan uyari beyinden gelir, yeni lap derinine getsen.
Axiri meni, o “su” deyilen sey testislerden gelir. Yeni “gogus nahiyesinden atilan su” yoxdu ortada. Hansisa saytdan copy paste elememishden evvel birinci fikirlesh gor ne yazilib.

9 05 2015
Mukhtar Alakbarov

quranda sobet nufteden gedirki buda hemin prosesde spermle birlesir ve o bel sumuyunden gelir heqiqeten.bele mentiqsiz suallari vermemisden qabaq duzgun arasdirin zehmet olmasa

10 05 2015
Ateist adam

Nufte nedir? Harda birlesir sperma ile? Sperma xayalarda emele gelir, bel sumuyunde yox. Arasdirin deyene bax…

2 06 2015
GUNEL

bu fikri yazan sexs siz kim QURANI muzakire etmek kim)))).siz quranda sehv axtarmayin tapa bilmezsiniz.Yazinizi oxudum ve anladim ki ,cox cahil ve savadsiz insanmishsiniz.sizin adiniza cox uzuldum.QURANIMIZI acin derk ederek oxuyun! seni YARADAN TEK ALLAHI seni AYDINLATMAQ UCUN sene DEYIRKI seni NECE YARADIB ,sen DEYIRSEN YOX SEHV DEYIR. sence sen DUZ DEYERSEN YOXSA ,YARADAN.
GET COX OXU QURANI VE DERK ELE. SEHV AXTARMA .ORDA BIR NOQTENIN QOYULUSUNDA BELE SEHV TAPA BILMEZSINIZ !!!! ALLAH sizi CAHILLIKDEN QURTARSIN INSALLAH .

16 06 2015
qadir

Günel xanım sizinde elmi savadınız olsaydı bele yazmazdınız,bele cesursunuz özünüze güvenib düzgün olduqunuzu quranda sehf olmadıqını sububut edin.
Sadece size bir ipucu verimde,quranda yazılan tib haqqında ,indiki elminde subut etdiyi tib elmi quranda yazılanlarnan 80% duzgun gelir,20% ise duzgun deyil tamam ferqlidi … Buda ne demekdi quranda Seth VAR,hansıdı demirem .
Zehmetçekib çalışın oxuyun bilin ,bilmediyiniz birşey haqqında aqzınıza geleni ve ya her fikrinizden keçeni yazmayın

13 01 2016
Dinim Islam

Cahil ve savatsız insan deməyədə dilim gəlmir. an caq belələrinə bədbaxt imansız qəlbləri və qulaqları möhürlənmiş kafir adı laiqdı.quranda belə bir məlumatda var ki qəlbləri və qulaqları möhürlənmiş insanlar Quranı nə qədər oxusalarda başa düşə bilməzlər! çünki ALLAH İcazə vermir.

17 01 2016
Ateist adam

Allah icaze vermirse demeli menlik bir sey yoxdur da. :))

28 12 2015
emil

Yalansa ALLAH belavizi versin ateist insan sene deyirem axmaq insan.eger quran ALLAHDAN basqasinin sozu olsaydi sehv tapmaq olardi.islam dini senin kimi kafirleri 14 esr basdira-basdira gelir. avropa dovletlerinde olan ne qeder hekimler var ki islam dinini qebul edib.bilirsen neye gore ???? sizin kimi qoyun deyiller.onlar illernen arasdirdiqdan sonra deqiqlesdirdikden sonra axirda cixis yolu tapa bilmirler ve onda her sey aydin olduqdan sonra HAQQ OLAN VE ALLAHIN DINI OLAN ISLAM DININI qebul edirler.bizim kimi geride qalmis olkenin elbetde geride qalmis kafirleri bele danisar.amma inkisaf etmis insanlarin kafirleri ise arsdirdiqdan sonra islam dinini qebul edirler.elhemdulilleh Rabbil Alemin.

28 12 2015
Ateist adam

Ne qeder ele hekim var? Götunden “fakt” uyduran standard bir qoyun muselman…

7 01 2016
savadsiz savadli

Oooo mence siz muzakire etmezden evvel muzakire ete medeniyetine yiyelenin.Bunlari oxuyan ananiz baciniz yaxud hansisa qohumunuz da ola biler.Burda neyin neden yarandiginin davasini etmekdense biraz medeniyyet qazanmaga vaxt serf etsek daha yaxsi ve xeyirimize olar

17 01 2016
Ateist adam

Bir dene senin kimi “medeniyyet kesikcisi” malimiz eksik idi, sen de xosgeldin.

13 01 2016
Dinim Islam

Quranda var Onu Naziledən ALLAH da Var!.Bunu İnkar edən Kafirdi !.Qurana səhf tutmaq mümkün deyil !Yer göy birləşsədə Bu mümkün deyil!

29 03 2016
Resad

menede maraqlidir niye belde yox yumurtada emele gelir.??? men isteyiremki sperma tesadufen cassin gelsin qulaqlarimda emele gelsin. mikroskopla gorunen bu canli niye casmir goresen.? sperma xayada, sud dosde, tupurcek agizda emele gelir. goresen tesadufen olar yerlerini sehv sala biler. yaxud o elmli alimlerden kimse onun yerini deyise biler.???? he ateist adm.???

Bir şərh yazın