Commentler

19 01 2013

Bildiyiniz kimi uzun zamandır Blog-a yazı yazmağı dayandırmışam. Stephen King-in bir əsərində dediyi kimi “The world has moved on”, mən də artıq həyatımda baş verən dəyişikliklərə görə blog-a diqqəti azaltdım. Amma həmişə yazılan comment-ləri təsdiq etmişəm. Təbii ki əxlaq normları çərçivəsində olanları. Bəzi adamların İslami saytlardan copy-paste etdiyi 4 paraqraflıq elaqəsiz yazıları təsdiq etməmişəm. Comment fikir bildirmək üçündür, uzun uzun yazıları copy paste etmək üçün deyil.

Nə isə, gələk təsdiq olunmamış comment-lərə. Bəzi müsəlmanlar, çox anlayışlı, başqa dinlərə, fikirlərə hörmətlə yanaşdıqları üçün öz ürək sözlərini çatdırıblar. Onlara nəzər yetirək:

ay nankor ateistler sizin heyatinizi axtarsalar hec evde duzgun emelli valideynlerinizin sozune baxmirsiz . siz ozunuze bir baxin sizin kimiler deyeriniz nediki tek yaratici olan yaradana dil uzatmaq ne demekdi bu ne heyasizliqdi qebul elemirsen ay nankor insanlar eleme sizi mecbur eleyen var siz gedin terbiyenizi exlaqinizi duzeldin .

si*im agzivi ateist dal*ayob

din exlaq demekdir.. sozum odu ki, dunya ateist olsa o zaman heç kim heç neden qorxmayacaq … kimisi senin anavi bacivi sen de kiminse anasin bacisin si*essen … soyuşe gore uzr isteyirem … bunu fikirleşin .. men dini exlaq terefden ustun tuturam

allahin qulu, eee sen ne qanmaz adamsan eee ay bala agil mucerrad isimdi
hec bilirsen mucerrad isimler neye deyilir??mucerrad isimler bunlardi:agil,arzu,yaxsiliq,insanliq,agri ve s.Demek isteyirsen allah da mucerraddi???

ANAN SENI HEYVAN DOGUB. HARDAN BILIRSEN HEYAT NEDIR DIN NEDIR. ISINIZ GUCUNUZ YOXDUR ONA GORE AVARA QALIB BELE ISLERLE MESGULSUNUZ. lenet olsun size

Təsdiq elədiyim bir çox comment-də də belə fikirlər var. Lənət olsun, cəhənnəmdə yanın, elesen belesen…Men başa düşmürəm, İslam-a görə Allah məni cəzalandıracaq, cəhənnəmə göndərəcək. Yaxşı bunu bilirsinizsə nəyə görə hiddətlənib lənət oxuyursuz? Nəyə görə mən cəhənnəmə gedəcəyəm deyə sevinib oppanib düşürsüz? Nəyə görə fərqli fikrə nifrət bəsləyirsiniz? Onsuz da Allah mənim cəzamı verəcək də, sənə nə olub əl-ayağa düşmüsən? Mən burda 5-6 comment-ə görə bütün müsəlmanları tənqid eləmirəm, bir çox müsəlman dostum var ki, bunlardan fərqli olaraq dinləməyi, fikrə hörmət eləməyi bilir, nifrət qusmur. Amma təəssüflər olsun ki hər dində olduğu kimi İslam-da da bir çox fanatiklər var, hansılarda ki beyin orqanı işləmir.

 


Hərəkətlər

Information

28 responses

21 01 2013
jamalli@gmail.com

Qəşənq!

21 01 2013
jamalli@gmail.com

Qəşənq dedin!

25 02 2013
Sabit

Allahın qüdrətini bu inkişafdan qalmış xəstə beyinlər təmin edir. Ona görə əl-ayağa düşüblər. Allahi kim müdafiə etsin bəs? Bunlar olmasa allahları necə cəzalandırar insanları?

11 05 2013
Prosta DaLton

Men ozum Ateistem… ama mene Tekamul nezeriyyesinde qaranlig qalan bir hisse var.. bezi sehifelerde bunun kimi xebeler gosterilir… https://www.facebook.com/media/set/?set=a.541390829233362.1073741934.114761001896349&type=1
bax bu hisse mene qaranligdi yeni tekamul nezeriyyesi bunu inkar etmirki duzdu?? yeni tekamul nezriyyesine esasen her hansi varlig yaranib ve indide var yeni o demir ki biri yaranannan sora o biri mehv olur

11 05 2013
Ateist adam

Tekamul duz xett mentiqi ile islemir, bir novun hamisi qirilib yenisi emele gelmir. Meselen mueyyen bir nov bir adada yasayib coxalir, o nov o adanin xarakteristikasina gore tekamul kecirir, hemin adadan kenarda qalan hemin nov ise o yerin ozelliklerini goturur. Axiri iki nov ferqlenir, amma biri yox olub o biri davam etmir, ikisi de davam eleyir.
O bos bos facebook sehifelerindeki sekiller Harun Yahya deyilen malin materiallaridir, hansi ki bir adamin duzeltdiyi maketleri oz kitabinda elmi delil kimi yerlesdirmisdi. Iki dene sekile facebookda baxmaqla alimlik eleyirler :)))
Bele bir sual, neye gore 125 milyon illik fosillerin icinden bir dene pitbull, coban iti, adem ve hevvanin neveleri cixmir? :))) yoxsa o vaxtlar Allahin yadindan cixmisdi yaratmaq?

5 04 2014
Mujgan

Onu kim dediki cixmayib? Hem kimse cixsa onu kim tesdiq edeceyki ademin nevesidi?? Hem Quranda bele bi kelamda var ki Allah istese butun isnanlari butun beweriyyeti mehv edib yerine bawqa,canli veya mexluqat emele getrmeye qadirdir. Neceki milyon iller evvel dinozavrlar nesli var idi ve neceki mehv olmuwdu oncun Allah ucun bu elede cetin deyil. Hem siz ozvuzde fikirlewin gorun ki mece ola bilerki tesaduflerle yaranan dunya mexluqat nece,nizam intizamla davam edir . Eksine tesadufle yaranan biwey tesaduflede mehv olur realda. Hem bu nezeriyye tesdiqlenseydi butun dunya elmi qebul ederdi elbetteki. Ama senin o alimlervin de icinde Allah qorxusu var. Ele siz ateistlerde de var o hiss. Sadece suallarviz qarwisinda acizsiz zenn ederek uydurmalar aparirsiz.

10 11 2014
aysen

salam ateist adam. adinizi bilmediyim ucun bele dedim.sizinle daniwa bilerem eger mumkunse ateizm haqda? sadece burda daniwmaq istemirem. qeyd edim ki yazdiqlarinin hamisini oxudum ve suallarim var oyrenmek istediyim.

19 11 2014
Ateist adam

Suallarini bura yaz.

13 06 2013
Rufat

Yeni paylashmalar et mumkunse

3 09 2013
Ateist adam

Sag ol, Rufat. Vaxtim olmur yazmaga. Hem de aglima ele bir movzu da gelmir bu aralar.

10 12 2013
elnur

ekamul prosesini bawa duwduk duzdu. Sen dediklerin 2 eks cinsin yaraniwndan sonra geden tekamuldu. Bes onlarin yeni 2 eks cinsin nece yaranmasini hec duwunmusen. Indi mene oturub darvinin nagilini daniwassan halbuki hemin sexs ozu oz fikrini tekzib etmiwdi!

10 12 2013
elnur

Sizde gunah yoxdu ! Sizin ureyiniz ele dawdawib ki hetda Allah ayi yere salib tezden qaldirsada inanmiyassiz. Neceki Mehemmed peygemberin dovrunde oldugu kimi. Ne edilse onu sehirbaz falci ve yaxud nese adlandirassiz. Size fakt lazim deyil olsaydi tekce yerin kayinatin mocudligu size bes eliyrdi. Bu cur weyleri Allahdan bawqa kim yarada biler !

10 03 2015
Ilqar

Men basa dusmurem ki dine inanan adamlar neye gore qezebli olur.Ay dunen bizim heyete dusmusdu .Men dediyime yeqin ki inanmarsan.Allah varsa din ustunde miliyonlarca adamin qirilmagina ne ehtiyac .Allah varsa ozu ozun subut elesin yoxsa insanlari birbirine neye gore qirdirir .Hec olmasa ilde bir defe insanlara gorsensin hami da bir nefer kimi inansin. Ayi yere salmaga ehtiyac da qalmasin.

16 12 2013
fbt186

Salam.
Meni atestlerde maraqlandiran en birinci mesele onlarin Anti ALlah olmalarindan cox Anti islam olmalaidir. İslam dinini xurafatchi ve uydurma sayan ateistelr onda gerek Xristianlarin ve musevilerin oz peygemberleri haqqinda ireli surdukleri mocuzeleri ya oxumamisan ya da xeberin yoxdur. Ya da onlarin daha xurafatci inanclarindan, en azindan inkvizisiyadan, absurd teriqetlerinden, insan qanini icen mezheblerinden umumiyyetle melumatin yoxdur. yoxsa tekce anti islam olmaqla anti allah, ateist olmaq olmaz. Ateizm Allahi danmaq demekdir, İslami, Qurani danmaq demek deyil. Bir bu baredede dusun bir az. İreli surduyun ordan urdan kopyalama arqumentlerinse coxdaaaaaan iflasa ugradilib.

11 10 2014
Azər

Durub indi sənə desəmki atanı kim yaradıb ? deyəcəksənki atası deyəcəm bəs onu kim yaradıb ? deyəcəksənki onuda atası, bəs deyəcəm bəs onu ? deyəcəksənki onuda atası belə belə gedəcəyik bəs sonuncunu kim yaradıb ? bunun bir sonu olmalıdır axı düzdü ? məndə sənə sual verirəm bəs sonuncunu kim yaradıb ? təbiiki ALLAH haradıb ama bunu siz dərk etmirsiz…

6 11 2014
zehra

ateistler neye esasen Allahi dini danirlar?

6 11 2014
zehra

demek istediyim odurki siz olumunuzden sonra ne olacagini dusunursuz hec?

10 03 2015
Ilqar

Bes siz olumunuzden sonra ne olacagini bilirsiniz?Bize erebler ne ad qoyublar qilinc muselman neye gore?Cun ki, bizi qilincla qan toke toke mecbur muselman edibler.Bunu her seye qadir rehimli Allah ozu ereblere tapsirmadan ozu qansiz olumsuz ede bilmezdi????? milyonlarla baslar kesilib usaqlqr yetim qalib.Kimlere bele qanli dinler lazimdi? meselen xac yurusleri Allaha qurbanliq baslar kesmek kimlere lazimdi?????REHIMLI ALLAHA???????????????

21 11 2014
Mumtaz

Admin,”shems” suresinin 3-cu ayesini de muzakireye cixarmanizi telif edirem.

9 02 2015
isa

Zariyat 47.enbiya 33.yasin 38.zariyat 7.enbiya 32.enbiya 31.nebe 6-7.lokman 10.neml 88.hadid 25.rahman 19-20.nur 40. Bunlari oxu eger elmin catmasa problem yoxdu diyersen basa salaram.ateist olub ozuvu alim gostermekle deyil.ordan burdan kopyalarnan esassiz seyler yazib milletinde aglini bulandirma.

12 02 2015
Ateist adam

Hami gelib ele sure yazib qacir. Guya indi sen nese yazdin ki? Sureleri ele men saytda yazib analiz elemisem, sen get birinci onlari oxu gosteris vermemisden qabaq. Ordan burdan kopya deyil, hamsini ozum yazmisam.

1 04 2015
Viko

mene cox maraxlidi goresen en sonda bu bloka girib ateist olan olub?
Yeni ateist dinini qebul eden olub?

5 04 2015
Ateist adam

Ateizm din deyil Viko…

28 10 2015
Ozal

Fikrin bildirir tebliğ etmir

1 04 2015
Viko

Men onu da deyimki aqonistem

1 04 2015
Viko

Bilirsiz eslinde necedi men isteyirem fikirlerimi bizim dilde desek (loru ) dilde basha salmax iseyirem ki bezi adamlarda basa dussun.
Tesefur edinki ne quran var ne mehemmed peygember insanlar bir anliq tesefur edin sizce ne ederler? aydin meseledi basah dushmeyenler ucun bir azda xirdaliyim…yeni bir birlerini oldurer diri diri bishirib yeyer bir sozle hami bir birine qenim kesiler..Men demirem ateistem ama oturub derinden dushunende mende de bezi qaranliq suallar cox yaranib.
Sual 1…Quran necenci ilde yaranib?
Sual 2.. Nece quran kitabi var?
Sual 3. Eyer Allah tekdise demeli quranda 1 olmalidi
Sual 4..Meyer Allah her peygembere 1 quran nazil edir?
Sual 5.Men fikrimi nece catdirim bilmirem..gelin bele danishaxda nece quran var incir, tovrat.ve.s axirinci quran..her quranda bir cur qayda qanun var duzdumu hamsi bir birinden ferqlidi men basha dushe bilmirem Allah mehemmed peygemberin qulagina bir cur deyib…isanin qulagina bir cur? yeni bilirsiz her dovrun oz qurani olub…yeni her dovrUN KONSTITUSIYASI qanunlarinda deyishiklik oldugu kimi,>>>>>men yegin bilirsiz ki loru dilde danishiram ki hami basha dushsun..Yeni bilirsiz Allah tekdise butun dunyanin da qurani tek olmalidi..Bir olmalidi..
Sadece bilirsiz nece di insanlarda nedense qorxu olmalidi..Men bele fikirleshiremki quran kecmishin Indiki dilde desen Konstitusiyasidir.Konstitusiyada nece qanunlar var qaydalar var, oqanunlara qaydalara riayet etmeyen hansisa ozune mexsuz madde ile cezalandirirlir..elece de quran
Insanlar o vax bizim dilde desek mekteb yox..televizor yox bahali mashinlar yox..bir birlerini qirmagdan ibaret olub..her dovrunde bir agilli insani olur..
ve bulari aradan qaldirmax ucun bizim dilde desek Konstitusiya yaradir..ve insanlarin icinde qorxu yaradir onu eleme gunahdi bunu eleme gunahdi ve bele bele insanlarda icinde bir qorxu emele gelir..Icinde nedense qorxu olan insan pis emel elemez
Gelin sade bir misal cekimde..Konstitusiyada bele bir qanun varki isigin qirmizi isiginda ve yaxud ickili halda sukana oturmag qadagandi ve yuksek cerimelenir..Insanlar ne edir tebiiki o yuksek cerimeden qorxur ve o emmellerden uzax olur.Yeginki fikrimi bezi insanlar basha dushdu..Men ateis deyilem sadece derin oturub dushunende bu suallara cavab tapa bilmirem ve bu suallara cavab tapa bilen varsa desin..
bezi sheylerin gizli qaldigi kimi ele olarda gizli olarax qalacax..ne vaxta kimi ki bilinmeyecek ki birinci toyuq yaranib yoxsa yumurta..birde unutmayin ki yoxdan da yaranish olur her zaman adi icinde hec bir varligin olmadigi bir gole bir nece muddet sonra gelib baxdiqda orda baliqlarin uzduyunun ve yaxudda hansisa bir varligin yarandigini gorersiz…

1 04 2015
Viko

Xirda bir detala nezer yetirek de:
Niye mehz ezab eziyyet ceken muharibelerin icinde bogulub mehv olan olkeler mehs muselman olkelerdi?
Axi olar Allaha inanir ve onun qarshisinda eyilerek namaz qilir itaet edir..meyer allah olari unudub?
Axi muselmanlar sene due edir seni komeye cagirir meyer sen olari unutmusan??
Bes onda niye diger xristian olkeler firavan heyat surur?
Belke olari Allahi bashqadi hansiki olarin qurani yoxdu..
Eyer yaradan 1 dise yerin goyu kainatin yaradicisi Allahdisa niye rusun (yeni xristianin evinde quran yoxdu)?

22 10 2018
Abid

Allahın Salamı üzərinizə olsun.

Məncə dözümsüzlük sizin fikrinizə yox, onun səhv olduğu halda təbliğ etdiyinizə görədir.

Mən Sizi əxlaq normaları çərçivəsində elmi bəhsə dəvət etmək istəyindəyəm. Təklifimi qəbul etsəniz emaillə cavab yazın, lütfən.
Bəhs zamanı Sizin səhv olmağınızı sübut etmək fikrində deyiləm, əksinə, Sizə doğru olduğunuzu sübut etmək üçün şərait yaradıb dəqiqləşdirici elmi (empirik və fəlsəfi) suallar verəcəm.
Əgər Sizin üçün haqq olmaq daha önəmlidirsə, bu bəhsi əldən buraxmamağı tövsiyyə edirəm.

Vəssalam.

Bir şərh yazın